Luumäen Rasti

1986 perustettu suunnistusseura

Hippo-suunnistuskoulu


Suunnistuskoulun tavoitteena on antaa lapsille elämyksiä ja kokemuksia luonnossa suunnistusharrastuksen parissa. Siellä tutustutaan karttaan ja karttamerkkeihin lapsille sopivalla tavalla, ja mennään metsään etsimään rasteja. Suunnistuskoulussa on monipuolista suunnistuksellista toimintaa 6-12-vuotiaille lapsille ja nuorille perheineen.

Toivoisimme vanhemmilta, että olisitte mahdollisuuksien mukaan mukana harjoituksissa ja valmiita lähtemään lasten kanssa suunnistamaan. Lapset tarvitsevat varsinkin harrastuksen alkuvaiheessa runsaasti tukea aikuiselta.

Jos alkaa tuntua siltä, että haluaa lähteä mittaamaan taitojaan kilpailuissa, se onnistuu helpoiten lähialueen Nuorten Rasticupeissa, muissa kilpailuissa tai oman seuran järjestämissä kilpailuissa. Kilpailemaan lähtemistä ei kannata pelätä, siellä kyllä opastetaan mihin pitää mennä ja missä pitää milloinkin olla. Kilpaileminen on lasten sarjoissa vielä hyvin leikkimielistä, mutta siellä lapsi lähtee metsään yksin. Rasticupin kilpailuissa on myös mahdollista lähteä saattajan kanssa metsään. Kilpaileminen on aina mukava kokemus muun suunnistuksen rinnalla.

Kesäkaudella on tiistaisin kuntorastit, siellä on mahdollisuus myös aikuisilla päästä kokeilemaan suunnistusta. Tarjolla on kolme eritasoista ja pituista rataa. Kuntorasteilla on mahdollista myös aikuisten päästä kokeilemaan suunnistusta lapsen kanssa maksutta.

Lisätiedot:

Katriina Ovaska, puh 050-3476913, katriina.ovaska@pp1.inet.fi