Avoin Kaakon AM-sprintti, sunnuntaina 11.9.2016, Luumäen Jurvalassa

KILPAILUOHJEET 

Lopulliset kilpailuohjeet ovat esillä kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. 

Kilpailun organisaatio

Kilpailunjohtaja: Anni Inkilä, 050 574 4842, anni.inkila@gmail.com

Valvoja: Panu Karhu, YlämPy

Ratamestari: Janne Kuningas

Tiedottaja: Janne Kuningas, 044 259 0946, janne.kuningas@hotmail.fi

Lähtö: Janne Neuvonen

Maali ja tulokset: Juha Inkilä

Tulospalvelupäällikkö: Vesa Tielinen

Pysäköinti ja ohjaus: Matti Monola

Ensiapu: Matti Meuronen 

Kahvio: Kati Neuvonen

Info: Anni Simola

Kuntosuunnistus: Erkki Pokela

Tuomarineuvosto: Pj Jani Kiuru, RaKaS

Jäsen 1 Anniina Heikkinen, VeVe

Jäsen 2 Antti Pellinen JoKu 

Kilpailukeskus, opastus ja pysäköinti

Kilpailukeskus on Risulahden lavalla (osoite Saarentie 94, Luumäki). Opastuksen alkupiste vt 6:lta Taavetista Lappeenrannan suuntaan, josta ajoaika on noin 5 min. Pysäköinti on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Kartta 

Sprinttisuunnistuskartta 1:4000, käyräväli 2 m. Tulostettu 9/2016. Kartan koko A4. Kartta on muovikotelossa. Karttoja ei kerätä pois maalissa. Lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille tai huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Samoin radan näyttäminen esimerkiksi vanhalta kartalta on kielletty. Muista reilu peli!

Kilpailualue ja maasto

Sprintti kilpaillaan Jurvalan taajaman alueella. Kilpailumaasto koostuu taajama-alueen kuntoiluradasta, asutusalueiden piha-alueista sekä asutusaluetta halkovista asvalttiteistä. Radat sisältävät runsaasti myös metsäosuuksia kuntoiluradan ja asuinalueen ympäristössä. Kilpailualueella on tehty koko taajama-alueen kattavia harvennustöitä, minkä vuoksi maastossa on runsaasti ajokoneiden uria. Ajokoneuria eikä niiden alle jääneitä kapeita kävelypolkuja ole merkitty karttaan selvyyden vuoksi! Muista tämä karttaa lukiessa.

Harvennusjätteet voivat hidastaa kulkua metsäosuuksilla. Kilpailualueella on muutamia risukasoja, jotka on merkitty karttaan väliaikaisesti suljetun alueen violetilla painatuksella (katso kohta ”Kielletyt alueet”).

Kilpailualueelle on rakennettu tilapäisiä aitarakenteita. Aidat on merkitty karttaan joko ylitsepääsemättömän aidan (kaksihakainen musta aita) tai violetin ylityskiellon symboleilla (katso kohta ”Kielletyt alueet”) ottaen huomioon kartta- ja ratapainatuksen selkeys. Maastossa aitoja kuvaa keltainen muovinauha.

Muutamissa paikoissa kilpailualueella on muovinauhaa selventämässä kiellettyä kohdetta tai sen reunaa. 

Esim. pensasaita, josta ei saa kulkea läpi, mutta jossa erottuu selvästi harvempi kohta, on selvyyden vuoksi merkitty maastossa muovinauhalla. Näitä nauhoja ei ole merkitty karttaan. ÄLÄ SIIS YLITÄ MUOVINAUHAA!

Kilpailualueen katuja ei ole suljettu, joten kaduilla ja parkkipaikoilla on kilpailun aikana liikennettä. Radat sisältävät tienylityksiä ja ajoteitä ylitettäessä on noudatettava varovaisuutta. Kielletyt tiealueet voi ylittää vain karttaan ja maastoon merkityistä ylityskohdista.

Kielletyt alueet

Kiellettyjä alueita ovat sprinttikartan kielletyt kohteet. Näitä kohteita ei saa ylittää, alittaa tai muuten käyttää. Kilpailualueella on esim. matalia istutuksia, jotka on merkitty karttaan tummanvihreällä värillä. Ne ovat ”läpipääsemätöntä kasvillisuutta”, ja vaikka teoriassa niiden yli pystyisi hyppäämään, se on kiellettyä. 

Kielletyiksi merkittyjä ajoteitä on lupa ylittää vain muovikartioilla merkityistä kohdista. Näissä paikoissa on tarkkailijoita. Kielletyn tien vieressä kulkevaa jalkakäytävää tai pyörätietä saa käyttää. 

Jos kilpailija ylittää kielletyn tien muualta kuin merkitystä kohdasta, kilpailija hylätään. Teiden ylityksissä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Kiellettyjä alueita valvotaan ja kielletyn alueen ylittäminen johtaa hylkäykseen. 

Toivomme, että etenkin lasten vanhemmat muistuttavat lapsiaan siitä, että kilpailijat juoksevat normaalin liikenteen seassa ja varovaisuutta pitää noudattaa: ennen suojateiden ylityksiä pitää katsoa molempiin suuntiin, pihoilta ei saa juosta suoraan kadulle eikä kukkapenkkien yli saa.

Kilpailuasu ja jalkineet

Kilpailuasu on vapaa. Piikkareiden käyttö on kielletty, kenkäsuositus on nappulapohjainen maastojuoksukenkä.

Sarjat ja radat

Pituus suoraan / lyhintä mahdollista reittiä 

Sarja Matka Rasteja Sarja Matka Rasteja

H14 2,0 / 2,6 km 16 D14 1,9 / 2,5 km 16

H16 2,2 / 2,8 km 18 D16 2,0 / 2,6 km 16

H18 2,5 / 3,1 km 19 D18 2,4 / 2,9 km 19

H20 2,8 / 3,4 km 21 D20 2,5 / 3,1 km 19

H21 2,8 / 3,4 km 21 D21 2,5 / 3,1 km 19

H35 2,8 / 3,4 km 21 D35 2,5 / 3,1 km 19

H40 2,5 / 3,1 km 19 D40 2,4 / 2,9 km 19

H45 2,5 / 3,1 km 19 D45 2,4 / 2,9 km 19

H50 2,4 / 2,9 km 19 D50 2,2 / 2,8 km 18

H55 2,4 / 2,9 km 19 D55 2,2 / 2,8 km 18

H60 2,2 / 2,8 km 18 D60 2,0 / 2,6 km 16

H65 2,2 / 2,8 km 18 D65 2,0 / 2,6 km 16

H70 2,0 / 2,6 km 16 D70 1,9 / 2,5 km 16

H75 1,9 / 2,5 km 16 D75 1,9 / 2,5 km 16

H80 1,9 / 2,5 km 16

H85 1,9 / 2,5 km 16

H90 1,9 / 2,5 km 16

Mallirasti ja leimaus

Mallirasti on nähtävissä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia.

Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (Suunnistuksen lajisääntö 11.518). Muutokset on ilmoitettava kilpailukeskuksen infoon ennen kilpailijan lähtöhetkeä. Lainakortit (5€) voi noutaa infosta, jonne ne on myös palautettava kilpailun jälkeen. 

Palauttamattomasta lainakortista peritään 80 €. 

Kilpailunumerot, tarkistuslipukkeet ja rastimääritteet

Kilpailussa käytetään kilpailunumeronumeroita. Kilpailunumerot ovat saatavilla kilpailukeskuksessa. Samasta paikasta on saatavilla myös tarkistuslipukkeet. Kilpailunumerot kerätään maalissa. Rastimääritteet on painettu karttaan. Kartassa rastinumeron vieressä ei ole rastikoodia. Rastimääritteet ovat saatavina irrallisena lähdöstä. Rastimääritteille ei ole varattu kiinnitystarvikkeita.

Verryttely 

Verryttely on mahdollista lähtöön johtavalla kevyenliikenteenväylällä ja kilpailukeskuksen pohjoispuolisella alueella. Varo muuta liikennettä!

Lähtö

Lähtöön on matkaa noin 600 m. Lähtöön johtaa keltainen viitoitus, joka alkaa kilpailukeskuksessa sijaitsevalta infopaalu. Lähtöön mentäessä on noudatettava järjestäjän osoittamaa reittiä. 

Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaansa, jolloin tarkistetaan kilpailunumero. 

Kolme minuuttia ennen lähtöä on Emit-kortin nollaus, mikä on kilpailijan omalla vastuulla. Kilpailukartta on nähtävillä kaksi minuuttia ennen lähtöä. Minuuttia ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen ja H/D14-sarjalaiset ottavat karttansa. Muut sarjat saavat ottaa kartan lähtöhetkellä.

Viimeinen rasti ja maali

Viimeinen rasti on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. 

Käytössä on maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen siirrytään suoraan leimantarkastukseen. Virheelliset ja puutteelliset leimaukset käsitellään heti leimantarkistuksen jälkeen.

Keskeyttäneet 

Keskeyttänyt kilpailija leimaa maalissa ja ilmoittaa keskeyttämisestään tarkastuksessa. 

Tulokset

Tulokset julkaistaan tulostaululla. Kilpailun jälkeen tulokset julkaistaan Luumäen Rastin internetsivuilla. 

Palkintojen jako

Palkintojen jako aloitetaan heti tulosten selvittyä. AM-kilpailussa jaetaan mitalit kolmelle parhaalle.

Ravintola

Kisakeskuksessa palvelee kisaravintola ja grilli. 

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste.

WC ja peseytyminen

Kilpailukeskuksessa on WC. Peseytyminen tapahtuu järvessä kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. 

Muista uimapuku!

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistamaan on mahdollista lähteä klo 11.00–12.00 välisenä aikana. Kuntosuunnistusratoja on kaksi: A-rata (2,6/3,2 km) ja B-rata (2,0/2,4 km). Ilmoittautuminen ja karttamaksun maksaminen tapahtuu tanssilava-alueen ulkopuolella olevalla teltalla. Karttamaksu on 10 € ja alle 16-vuotiaat 5€. Karttamaksua vastaan saa lipukkeen jolla saa kartan lähtöpaikalla. Kuntosuunnistuksen lähtöpaikka on sama kuin AM-
sprintin lähtö jonne on matkaa 600m. Opastus opaspaalulta. Kuntosuunnistuksen viimeinen rasti on vähän ennen kuntosuunnistustelttaa. Kuntosuunnistaja ei saa tulla AM-sprintin maaliin. Kuntosuunnistuskartat ovat muovisuojuksessa. 

Tsemppiä kisaan!