Nuorisosopimus

LuuRa on solminut yhdessä neljän muun Etelä-Karjalan suunnistusseuran kanssa suunnistuksen lajisääntöjen mukaisen nuorisosopimuksen (ent. farmisopimus). Sopimus mahdollistaa seurojen välisen nuorisotoiminnan yhteistyön kesäsuunnistuksen osalta, ja se solmitaan aina vuodeksi kerrallaan. Kaudella 2023 mukana olevat seurat ovat LuuRan lisäksi Raja-Karjalan Suunnistajat, SK Vuoksi ja Joutsenon Kullervo.

Nuorisosopimuksen tarkoituksena on edistää seurojen nuorisotoimintaa ja luoda edellytykset nuorten, alle 20-vuotiaiden, suunnistajien kehittymiselle tavoitteellisina kilpaurheilijoina. Sopimuksella pyritään siihen, että pienempienkin seurojen nuorisotoiminta säilyy elinvoimaisena.

Nuorisosopimus mahdollistaa seurojen välisten yhdistelmäjoukkueiden kasaamisen nuorisoviesteihin, joissa kaikki osuudet ovat 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille suunnistajille. Sopimus ei koske muita viestejä, kuten yleisen sarjan viestejä, Jukolaa, tai muita seurojen välisiä viestejä. Sopimus ei koske myöskään Koululiikuntaliiton (KLL) suunnistusmestaruuskilpailujen viestejä.

Edustusseura

Yksi mukana olevista seuroista toimii yhden kalenterivuoden kerrallaan edustusseurana huolehtien suurimmasta osasta käytännön asioita, esim. viestijoukkueiden ilmoittaminen ja yleinen tiedottaminen. Kaudella 2023 edustusseurana toimii Joutsenon Kullervo.

Kaikkiin sopimuksen piiriin kuuluviin viesteihin joukkueet osallistuvat edustusseuran nimellä. Muissa viesteissä ja kaikissa henkilökohtaisissa kilpailuissa nuoret edustavat omaa seuraansa.

Viestikilpailut

Jos samaan viestikilpailun ilmoitetaan samaan sarjaan useampi kuin yksi joukkue, joukkueet muodostetaan pääsääntöisesti seuraavalla periaatteella: 1 -joukkueella tavoitellaan parasta kilpailullista menestystä ja muut joukkueet muodostetaan viestikohtaista harkintaa käyttäen.

Urheilijoiden valinnoissa viestijoukkueisiin toteutetaan niin sanottua jatkuvan näytön periaatetta. Tasaväkisessä tilanteessa urheilijan valintaan vaikuttavat näytöt seuraavassa merkitysjärjestyksessä:

  1. Erikseen nimetyt katsastuskilpailut
  2. SM-kilpailut
  3. Viestikilpailut
  4. AM- ja kansalliset kilpailut
  5. Kilpailu- ja harjoitusaktiivisuus

Näyttöjä arvioidessa huomioidaan näytön antamisen ajankohta (tuoreemmalla näytöllä isompi painoarvo) sekä laji (metsä/sprintti). Vain positiiviset (urheilijan perustason ylittävät) näytöt otetaan huomioon.

Muu yhteistoiminta

Nuorisosopimuksen myötä seurat järjestävät mahdollisuuksien mukaan myös muuta yhteistoimintaa, kuten harjoituksia ja leirejä.

Seurat kirjaavat yhteiset tapahtumat Nimenhuuto-palveluun. Nimenhuudosta löytyy kaikki harjoitusten tiedot ja ilmoittautuminen.

Linkki kirjautumissivulle: https://etela-karjalansuunnistusfarmi.nimenhuuto.com/public_join

  1. Klikkaa linkkiä
  2. Täytä nimesi ja sähköpostiosoitteesi
  3. Vahvista käyttäjäsi sähköpostiisi tulleesta viestistä
  4. Täydennä ja muokkaa halutessasi profiilisi tietoja ja asetuksia
  5. Tutustu ja ilmoittaudu tuleviin harjoituksiin

Kauden 2023 tapahtumien kalenteri

Ajankohta Järjestäjä Teema Viikon tapahtumia mm.
12.4.2023 RaKaS Sprintti (2x2km)  
20.4.2023 SK Vuoksi Sprintti (Knock-out) FinnSpring
27.4.2023 LuuRa Sprintti (kilpailunomainen) EK-nuorisosopimuksen leiri
3.5.2023 RaKaS Sprintti (2-3x ryhmälähdöt) AM-keskimatka
Väliviikko - -  
Väliviikko - - Eukkoratit, Jukola-leiri
24.5.2023 SK Vuoksi SM-keskariin valmistava SM-keskimatka
1.6.2023 JoKu Käyrä Luumäki-rastit
Väliviikko - - Leimaus-leiri
Väliviikko - - Porvoo-Jukola 2023
21.6. LuuRa Käyrä -
KESÄTAUKO - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -

Itä-Suomen Junioni

Itä-Suomen Junioni on Itä-Suomen alueella toimivien seurojen yhteenliittymä, jonka tarkoituksena on saada kilpaa suunnistaville nuorille laadukasta leiritoimintaa. Leirien harjoituksista löytyy kaksi taitotasoa H/D15 ja H/D16+ (alakouluikäisten on mahdollisuus osallistua seuran harkinnan mukaan, tarvittaessa huoltaja mukanaan). Junionin takaa löytyy seuraavat seurat: SK Vuoksi, Raja-Karjalan Suunnistajat, Luumäen Rasti, Joutsenon Kullervo, Kalevan Rasti, Kuopion Suunnistajat, Navi, Vehkalahden Veikot, Kymin Suunnistajat, Kouvolan Suunnistajat, Lappeen Riento ja Olavin Rasti.

Leiriohjelma:

Ajankohta Paikka Nimi Teema Järjestäjä
1.-2.4.2023 Hamina/Kotka Sprinttileiri Sprintti VeVe, KyS
29.4.-1.5.2023 Raasepori Vappu-leiri - -
26.-29.6.2023 Vuokatti SuHu-leiri - -
4.-6.8.2023 Joensuu - - KR
11/2023 - - - -

Yhteyshenkilöt

Jokainen seura on nimennyt yhteistoiminnan hoitamiseen yhden tai useamman yhteyshenkilön, jotka muun muassa vastaavat tiedon välittämisestä oman seuran ja muiden seurojen välillä, selvittävät viesteihin halukkaat nuoret seuroistaan ja osallistuvat viestijoukkueiden valintojen tekemiseen. LuuRan yhteyshenkilönä toimii Janne Neuvonen (0500 185874, neuvoset@netti.fi).