Nuorisosopimus

LuuRa on solminut yhdessä neljän muun Etelä-Karjalan suunnistusseuran kanssa suunnistuksen lajisääntöjen mukaisen nuorisosopimuksen (ent. farmisopimus). Sopimus mahdollistaa seurojen välisen nuorisotoiminnan yhteistyön kesäsuunnistuksen osalta, ja se solmitaan aina vuodeksi kerrallaan. Kaudella 2022 mukana olevat seurat ovat LuuRan lisäksi Raja-Karjalan Suunnistajat, SK Vuoksi ja Joutsenon Kullervo.

Nuorisosopimuksen tarkoituksena on edistää seurojen nuorisotoimintaa ja luoda edellytykset nuorten, alle 20-vuotiaiden, suunnistajien kehittymiselle tavoitteellisina kilpaurheilijoina. Sopimuksella pyritään siihen, että pienempienkin seurojen nuorisotoiminta säilyy elinvoimaisena.

Nuorisosopimus mahdollistaa seurojen välisten yhdistelmäjoukkueiden kasaamisen nuorisoviesteihin, joissa kaikki osuudet ovat 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille suunnistajille. Sopimus ei koske muita viestejä, kuten yleisen sarjan viestejä, Jukolaa, tai muita seurojen välisiä viestejä. Sopimus ei koske myöskään Koululiikuntaliiton (KLL) suunnistusmestaruuskilpailujen viestejä.

Edustusseura

Yksi mukana olevista seuroista toimii yhden kalenterivuoden kerrallaan edustusseurana huolehtien suurimmasta osasta käytännön asioita, esim. viestijoukkueiden ilmoittaminen ja yleinen tiedottaminen. Kaudella 2022 edustusseurana toimii SK Vuoksi.

Kaikkiin sopimuksen piiriin kuuluviin viesteihin joukkueet osallistuvat edustusseuran nimellä. Muissa viesteissä ja kaikissa henkilökohtaisissa kilpailuissa nuoret edustavat omaa seuraansa.

Viestikilpailut

Jos samaan viestikilpailun ilmoitetaan samaan sarjaan useampi kuin yksi joukkue, joukkueet muodostetaan pääsääntöisesti seuraavalla periaatteella: 1 -joukkueella tavoitellaan parasta kilpailullista menestystä ja muut joukkueet muodostetaan viestikohtaista harkintaa käyttäen.

Urheilijoiden valinnoissa viestijoukkueisiin toteutetaan niin sanottua jatkuvan näytön periaatetta. Tasaväkisessä tilanteessa urheilijan valintaan vaikuttavat näytöt seuraavassa merkitysjärjestyksessä:

  1. Erikseen nimetyt katsastuskilpailut
  2. SM-kilpailut
  3. Viestikilpailut
  4. AM- ja kansalliset kilpailut
  5. Kilpailu- ja harjoitusaktiivisuus

Näyttöjä arvioidessa huomioidaan näytön antamisen ajankohta (tuoreemmalla näytöllä isompi painoarvo) sekä laji (metsä/sprintti). Vain positiiviset (urheilijan perustason ylittävät) näytöt otetaan huomioon.

Muu yhteistoiminta

Nuorisosopimuksen myötä seurat järjestävät mahdollisuuksien mukaan myös muuta yhteistoimintaa, kuten harjoituksia ja leirejä.

Seurat kirjaavat yhteiset tapahtumat Nimenhuuto -palveluun. Nimenhuudosta löytyy kaikki harjoitusten tiedot ja ilmoittautuminen.

Linkki kirjautumissivulle: https://etela-karjalansuunnistusfarmi.nimenhuuto.com/public_join

  1. Klikkaa linkkiä
  2. Täytä nimesi ja sähköpostiosoitteesi
  3. Vahvista käyttäjäsi sähköpostiisi tulleesta viestistä
  4. Täydennä ja muokkaa halutessasi profiilisi tietoja ja asetuksia
  5. Tutustu ja ilmoittaudu tuleviin harjoituksiin

Kauden 2022 tapahtumien kalenteri

Ajankohta Järjestäjä Teema Viikon tapahtumia mm.
To 21.4.2022 LuuRa Sprintti FinnSpring
To 28.4.2022 SK Vuoksi - Rajarastit
To 5.5.2022 RaKaS - Kompassi-cupin kilpailu
To 12.5.2022 SK Vuoksi Sprintti SM-sprintti
To 19.5.2022 JoKu - Rakas-rastit, VeVe:n kansalliset (kompassi-cup)
Väliviikko - - I-S Junionin leiri
To 2.6.2022 RaKaS - SM-pitkä 2022 esikisa
Väliviikko - - Leimaus-leiri
Väliviikko - - Kompassi-cupin kilpailu, Lukkari-Jukola
Ke 22.6.2022 JoKu - -
Kesätauko - - Rastiviikot yms., I-S Junionin leiri
Ke 20.7.2022 LuuRa - -
Ke 27.7.2022 SK Vuoksi - Rinkelirastit
Ke 3.8.2022 LuuRa - AM-kilpailut, Kompassi-viesti
Väliviikko - - AM-kilpailut, I-S Junionin leiri
Ke 17.8.2022 RaKaS - Nuorten Jukola, Kompassi-finaali
Ke 24.8.2022 JoKu - KLL-mestaruuskilpailut

Itä-Suomen Junioni

Itä-Suomen Junioni on Itä-Suomen alueella toimivien seurojen yhteenliittymä, jonka tarkoituksena on saada kilpaa suunnistaville nuorille laadukasta leiritoimintaa. Leirien harjoituksista löytyy kaksi taitotasoa H/D15 ja H/D16+ (alakouluikäisten on mahdollisuus osallistua seuran harkinnan mukaan, tarvittaessa huoltaja mukanaan). Junionin takaa löytyy seuraavat seurat: SK Vuoksi, Raja-Karjalan Suunnistajat, Luumäen Rasti, Joutsenon Kullervo, Kalevan Rasti, Kuopion Suunnistajat, Navi, Vehkalahden Veikot, Kymin Suunnistajat, Kouvolan Suunnistajat, Lappeen Riento ja Olavin Rasti.

Leiriohjelma:

Ajankohta Paikka Nimi Teema Järjestäjä
2.-3.4.2022 Hamina Sprinttileiri Sprintti VeVe, KyS
16.-18.4.2022 Rannikko, esim. Mynämäki Pääsiäisleiri Suunnitelma ja rastinotto ?
26.-28.5.2022 Ruokolahti Kevätleiri Käyrien avulla suunnistaminen SK Vuoksi
1.-2.-7-2022 Pohjois-Karjala Helleleiri Suunnassa kulku ja matkan arviointi KR
8.-9/10.8.2022 Anttolanhovi SM-leiri (HallaCamp) Reitinvalinta, 1:15000 Navi

Yhteyshenkilöt

Jokainen seura on nimennyt yhteistoiminnan hoitamiseen yhden tai useamman yhteyshenkilön, jotka muun muassa vastaavat tiedon välittämisestä oman seuran ja muiden seurojen välillä, selvittävät viesteihin halukkaat nuoret seuroistaan ja osallistuvat viestijoukkueiden valintojen tekemiseen. LuuRan yhteyshenkilönä toimii Janne Neuvonen (0500 185874, neuvoset@netti.fi).