Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Katriina Ovaska

Kilpailunvalvoja Vesa Tielinen, LuuRa

Ratamestari Noora Hirvikallio

Lähtö Janne Neuvonen

Kuulutus Anni Inkilä

Maali Heikki Ovaska

Tulospalvelu Vesa Tielinen

Ensiapu Kari Manninen ja Tuija Heimola

Liikenne ja paikoitus Matti Monola

Ravintola Kati Neuvonen

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksessa palvelee kahvila.

Kartta

Tulostekartta on muovikotelossa, mittakaava 1:10 000. Kartta on vuodelta 2018 käyräväli 5 m, koko A4/A5.

Kartta on nähtävissä lähtöpaikalla.

Maasto

Pääosin hyväkulkuista metsämaastoa. Hyvä näkyvyys.

Sarjat, lähdöt, ratojen pituudet

Lähtöpaikalle on matkaa 800 m, reitti on viitoitettu. Reitti kulkee yleistä tietä pitkin. Varokaa liikennettä Opastukset alkavat kilpailukeskuksesta.

RR- ja TR-ratojen viitoitus yhtenäinen valkoinen nauha. Lähdössä opastaja näyttää suunnan ensimmäiselle rastille.

Kuntosuunnistuksen lähtö on samassa paikassa kuin nuorten lähtö. Kuntosuunnistajat tulevat samaan maaliin kilpailijoiden kanssa

Sarja	 	matka / siimari	
HD RRS		1.4 /2.3	
H/D8 RR		1.4 /2.3				
H/D9 RR		1.4 /2.3		
H/D10 RR	1.4 /2.3		
H12 TR		1.6		
D12 TR		1.6		
D13		2.5		
D14		3.0		
D16		3.2		
D18		3.7		
H13		2.6		
H14		3.2		
H16		3.7		
H18		4.3

Kilpailumateriaali

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Kilpailunumerot on mapeissa infossa. Omat hakaneulat. Myös tarkistusliuskat ovat infossa. Rastimääritteet ovat kartassa. Irralliset määritteet ovat lähtöpaikalla.  

Leimausjärjestelmä

EMIT-leimausjärjestelmä. Tarkista EMIT-kilpailukorttisi toimivuus mallirastilla. Emit –numeroa ei tarkisteta lähdössä. Kilpailija on itse vastuussa oikeasta emit-numerosta. Vuokrakortit infosta. Vuokrakortin hinta 2€. Laina-EMIT-korttien palautus infoon, palauttamattomasta kortista veloitamme 70 e. 

Lähtö

Ensimmäisen kilpailijan lähtöaika on klo 18.00. Opastajat ohjaavat kilpailijoita lähdössä. 5 min ennen lähtöä nimen kuulutus  4 min - lähtöaikojen tarkistus. 3min - EMIT-kortin nollaus 2 min - RR- sarjoille kartta ja opastus, muilla mallikartta, jossa K-piste merkittynä.  1min - RR-sarjalaiset saavat tutkia karttaa,  12-14 sarjat saavat ottaa kartan ja siirtyä lähtölinjalle.  16-18 sarjan kilpailija siirtyy karttatelineelle, kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Kilpailija ottaa itse kilpailukartan lähtömerkin saatuaan. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Rastit

Rastirakenteet ovat mallirastin mukaisia. Mallirasti on opaspaalun läheisyydessä. Emit-nollain kortin toiminnan tarkistusta varten on mallirastissa. Rastireitin mallirasti lähdössä. Varmistakaa korttinne toimivuus! Muista tarkistaa koodit! Rastireitin rastit numeroitu RR1, RR2, RR3, jne.

Maali

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin, viitoitusta on noudatettava. Maalissa maalileimaus. Maalin jälkeen kilpailija siirtyy EMIT-tarkistukseen. Kilpailunumerot kerätään maalissa pois.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet juoksevat normaalisti maaliin. Jos tämä ei ole mahdollista, on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa toimitsijoille.

Tulokset

Lähtöajat ja tulokset nähtävillä ilmoitustaululla ja Luumäen Rastin kotisivuilla  www.luura.net .

Palkinnot

Palkintojen jako alkaa heti tulosten selvittyä sarjoittain. Yhteispisteitten palkintojen jako heti perään tulosten selvittyä.

Ensiapu

Ensiapupiste päivystää kilpailukeskuksessa. 

Pukeutuminen

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa.

WC

WC on kilpailukeskuksessa. Lähtöpaikalla ei ole WC:tä.

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistamaan on mahdollista lähteä klo17.30-18.30 samasta lähtöpaikasta kuin nuoretkin.. Karttamaksu 6€ maksetaan infoon. Kuntosuunnistajat tulevat samaan maaliin nuorten kanssa. Luumäen Rastin tiistai-rastit ovat samassa paikassa tiistaina 21.8.2018.  

Hyvää kilpailuonnea!

Tervetuloa osallistumaan, kannustamaan ja viihtymään!
Luumäen Rasti ry