Sairaana tai hengitystieinfektio-oireisena kilpailualueelle saapuminen on kiellettyä. Tämä koskee sekä kilpailijoita että toimitsijoita.

Kasvomaskit:

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikille, jotka osallistuvat kilpailuihin (kilpailijat ja toimitsijat).

Kilpailusuorituksen aikana kasvomaskeja ei käytetä.

Turvavälit:

Yleistä suositusta 2m turvaväleistä suositellaan noudatettavaksi kilpailualueella, kilpailusuorituksen ulkopuolella. Lähtö- ja maalipaikalla on merkit havainnollistamaan turvavälejä ja toimitsijat muistuttavat turvaväliestä näissä tilanteissa.

Sisätilat ja kokoontumiset:

Kilpailualueella ei ole pandemiatilanteen johdosta sisätiloja tai pukeutumistiloja, jotta minimoisimme ihmisten lähikontaktit ja välttäisimme tartunnat mahdollisimman hyvin. Kilpailualueella on WC-vaunu. Suosittelemme kaikkia noudattamaan EKSOTE:n suositusta kokoontumisista pienellä alueella (= maali- ja lähtöalue): Urheilijoita ja huoltajia saa olla kerralla koolla korkeintaan 20 henkilöä.

Palkintojen jako:

Palkintojen jakoa emme järjestä. Toimitamme palkinnot ao. seuroille, joista ne toimitetaan oikeille omistajilleen.

Yleisö ja huoltajat:

Kilpailut järjestetään ilman yleisöä. Suosittelemme, että kilpailupaikalle saapuisi kilpailijan suorituksen kannalta vain välttämätön määrä huoltajia.

Käsihygienia:

Suosittelemme runsasta ja usein tapahtuvaa käsien desinfiointia. Erityisesti kilpailuravintolan ja WC–käyntien yhteydessä.

THL:n ohjeet perushygieniasta:

Ensiapu:

Kilpailukeskuksessa on ensiaputeltta. Ensiapu on tarkoitettu kilpailuissa vammautuneiden tai loukkaantuneiden ensiapua varten. Ensiapuun ei saa tulla kuumeisena tai jos on muita hengitystieinfektio-oireita. Mikäli kilpailujen aikana osallistujalle ilmenee hengitystieinfektio-oireita, on vältettävä ehdottomasti kontakteja muihin ihmisiin kilpailualueella ja otettava yhteyttä itse suoraan ensisijaisesti oman kotipaikkakunnan infektiovastaanotolle ja hakeutua koronatestiin.

Suosittelemme kaikkia noudattamaan sekä Eksoten antamia ohjeita ammattilais- ja kilpaurheilijoiden harjoittelu- ja kilpailutoiminnasta että THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön vastaavia ohjeita.

“Ammattilais- ja kilpaurheilijoiden harjoittelu pyritään turvaamaan siten, että harjoittelua voi jatkaa, mikäli se on turvallista ja kokoontumisrajoituksia sekä kokoontumisia koskevaa ohjetta pystyy noudattamaan.”

Eksoten Koronavirus ja koronavirustauti (COVID-19) -sivut