Luumäen Rasti ry

Ohjeet ja suositukset koronapandemian johdosta.

Sairaana tai hengitystieinfektio-oireisena kilpailualueelle saapuminen on kiellettyä. Tämä koskee sekä kilpailijoita että toimitsijoita.

Kasvomaskit:

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikille, jotka osallistuvat kilpailuihin (kilpailijat ja toimitsijat). Kilpailusuorituksen aikana kasvomaskeja ei käytetä.

Turvavälit:

Yleistä suositusta 2m turvaväleistä suositellaan noudatettavaksi kilpailualueella, kilpailusuorituksen ulkopuolella. Lähtö- ja maalipaikalla on merkit havainnollistamaan turvavälejä ja toimitsijat muistuttavat turvaväliestä näissä tilanteissa.

Sisätilat ja kokoontumiset:

Kilpailualueella ei ole pandemiatilanteen johdosta sisätiloja tai pukeutumistiloja, jotta minimoisimme ihmisten lähikontaktit ja välttäisimme tartunnat mahdollisimman hyvin. Kilpailualueella on WC-vaunu.

Yleisö ja Huoltajat:

Kilpailut järjestetään ilman yleisöä. Suosittelemme, että kilpailupaikalle saapuisi kilpailijan suorituksen kannalta vain välttämätön määrä huoltajia.

Käsihygienia:

Suosittelemme runsasta ja usein tapahtuvaa käsien desinfiointia. Erityisesti kilpailuravintolan ja WC –käyntien yhteydessä.

THL:n ohjeet perushygieniasta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Ensiapu:

Kilpailukeskuksessa on ensiaputeltta. Ensiapu on tarkoitettu kilpailuissa vammautuneiden tai loukkaantuneiden ensiapua varten. Ensiapuun ei saa tulla kuumeisena tai jos on muita hengitystieinfektio-oireita. Mikäli kilpailujen aikana osallistujalle ilmenee hengitystieinfektio-oireita, on vältettävä ehdottomasti kontakteja muihin ihmisiin kilpailualueella ja otettava yhteyttä itse suoraan ensisijaisesti oman kotipaikkakunnan infektiovastaanotolle ja hakeutua koronatestiin.

Suosittelemme kaikkia noudattamaan sekä Eksoten antamia ohjeita ammattilais- ja kilpaurheilijoiden harjoittelu- ja kilpailutoiminnasta että THL:n ja opetus ja kulttuuriministeriön vastaavia ohjeita.