Kilpailukeskus

Se on tiivis paketti Salpalinjan panssari esteiden ja juoksuhautojen tuntumassa. Sijainti mahdollistaa lasten ja nuorten radoille hyvät puitteet, koska lähialueella on hyvä tieverkosto tukena nuorille. Vastaavasti muiden sarjojen ratojen loppuosuudella tullaan kyseisen maaston halki maaliin. 

Maasto

Kokonaisuudessaan maasto on mielenkiintoista ja kiinnostavaa suunnistaa. Lähes kaikki suunnistajat tulevat luonnonsuojelualueen lävitse, jossa saavat nauttia luonnontilaisesta metsästä.

Maasto jakautuu varsin monimuotoisiin alueisiin. Mäkialueet joiden korkeuserot ovat 20-35 m. Niistä löytyy eri tasoja, sekä monenlaisia muotoja, että jyrkkyyksiä. Tiestö rikkoo perinteisesti yhtenäisiä alueita, mutta ratojen laadinnalla ne toimivat osin reitinvalintana tai vaihteluna maaston kanssa.

Maasto kuuluu rapakivialueseen joten siellä on ns. ruskeita pisteitä jotka voivat olla 1-4 m:n korkeita. Maastonpohja on siten myös erittäin hyvin juostava ja edettävä. Metsähoidolliset alueet tekevät suunnistuksesta vaihtelevan mäntytaimikkoineen sekä joitakin puskaisia vihreitä alueita ja muutama aukko tai harvennushakkuualue vaikuttavat myös kulkemiseen. Näiden osuus radoissa on kuitenkin vähäinen. Maaston heinäisyys on myös erittäin vähäistä vaikka kevään kasvuolosuhteet ovat olleet suotuisat. Maastossa on paljon valokuvauksellisia alueita, joihin pitemmät radat pääsevät laajemassa määrin käymään. 

Radat 

Kaikille radoille riittää vaativia rastipisteitä ja reittejä. Pitemmät radat nautiskelevat koko rahalla suunnistustehtävistä, jotka vastaavat Jukolan ratojen haasteiden osia. 

Muuta

Jukolan lähestyessä nautinnollisia rastireissuja rastimetsiin. Hyvää kuntoa saaden, vaikka ne rastit välillä meiltä ”pompittavat sivuun ja risukot kamppaavat”, löytyy kyllä silti se ilo ja hymy aina sisältämme mitä pysyvin. 

Toivottaen lapsille ja nuorille paljon monipuolisia liikuntahetkiä eri lajien puitteissa. Niin myös kiitos veteraaneille! Hyvä kun olette näyttämässä mallia nuoremmille ettei se ikä ole rajoite liikkua metsässä. Niinpä niin vuosikymmenten valtavalla suunnistus kokemuksella höystettynähän se tietenkin sujuu. 

Ratavalvoja 

Pekka Pulkkinen

Joutsenon Kullervo

ps. myös kisakartan maastotyö ja piirto. 

Luumäen Rasti tarjoaa teille hyvän suunnistustapahtuman Jukolaan valmistautumiseen.