Luumäen Rasti on saanut järjestettäväksi Kaakon alueen pitkän matkan ja viestin mestaruuskilpailut. Kilpailukeskus on Luumäellä Kurvilan kylässä samalla pellolla, jossa oli reilu kaksi vuotta sitten Luumäki-rastit. Kilpailualue on nyt etelän suuntaan. Noin puolet kartasta on vanhaa ja puolet uutta aluetta.

Alueelta löytyy kaikkia paikallisia maastotyyppejä, niin kangasmaastoa kuin vanhoja kuusikoitakin. Kuusikoissa on paikoitellen jonkin verran viimetalvisia lumituhoja, jotka on merkitty karttaan pystyvihreällä. Maasto on pääosin hyvää kulkea. Alueelle on tullut viimeisen parin viikon aikana muutama uusi aukko ja jonkin verran on tehty metsänhoidollisia töitäkin. Hakkuista tullut hakkuujäte on merkitty karttaan pystyvihreällä niiltä osin kuin se vaikuttaa suunnistajan etenemiseen. Tämä kannattaa ottaa huomioon. Ratamestarit ovat mielestäni onnistuneet suunnittelemaan radat niin, että pahimmat paikat on kierretty. Vanhimmilla veteraanisarjoilla ei näitä huonompia alueita ole ollenkaan. Korkeuserot ovat kohtuulliset. Alue on sen verran rikkonainen, että kovin paljon pitkän matkan kisaan kuuluvia reitinvalintavälejä ei kaikille radoille ole saatu. Maastossa on paljon rasteja, joten koodit kannattaa tarkistaa, ettei tule turhia hylkäyksiä. Kaikki radat ylittävät ainakin kerran kilpailukeskuksen läpi menevän Pavuntien. Kannattaa olla varovainen, vaikka liikennettä ei kovin paljoa olekaan.

Kartta on selkeälukuinen ja kuvaa maastoa mielestäni hyvin. Tulostusjälki on todella hyvä, vaikka ehkä olenkin vähän jäävi sitä kehumaan. 
Uskon, että suunnistajat saavat parhaita suunnistuselämyksiä ja nautintoja, kun näitä ratoja kiertävät. Kovakuntoisimmat ja tarkimmat suunnistajat kyllä erottuvat joukosta, mikä on mestaruuskilpailujen tarkoituskin.

Toivotan onnistuneita suunnistuskokemuksia ja iloista mieltä kaikille!

Vesa Tielinen
kilpailun valvoja